Wij zijn Aqitec.
Wij ontwikkelen producten.

Integrale productontwikkeling

Aqitec is expert op het gebied van integrale productontwikkeling. Allround ingenieurs met een passie voor techniek en design. Duurzame producten die bijdragen aan een betere toekomst. De kracht van eenvoud.

mechanica

Mechanica

elektronica

Elektronica

software

Software

design

Design

Materialen & technieken

Aqitec heeft veel ervaring met metalen, kunststoffen en samengestelde materialen. Aqitec neemt dit mee bij het ontwerpen en bouwen van producten. Aqitec maakt gebruik van een breed netwerk van leveranciers.

Duurzaamheid

Een product moet betekenis en kwaliteit hebben zodat het mensen lang kan dienen. Nieuwe technologie biedt nieuwe kansen. Milieubelasting wordt geminimaliseerd.

Ontwerpproces

Aqitec volgt een gestructureerd ontwerpproces. De uitdaging wordt doorgrond. Digitale en fysieke modellen geven snel inzicht. Evaluatie van concepten doet Aqitec samen met de klant. Aqitec begeleidt het proces tot en met de productie.

Idee

Conceptontwerp

Prototype

Productontwerp

Productie

Kennis & expertise

Aqitec heeft uiteenlopende projecten gedaan. Er is veel technische know-how en kennis van producten. Aqitec is altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen.

water

Water

high-tech

High-tech

materialen

Materialen

omgeving

Omgeving

legionella preventie

Koper zilver ionisatie

Ateca Watercare & Services

  • Conceptontwerp
  • Prototyping
  • Productontwerp

Ateca is gespecialiseerd in legionellapreventie met koper zilver ionisatie. Aqitec werkt doorlopend aan productontwikkeling voor Ateca. Naast conceptontwerp maakt Aqitec prototypes en denkt mee in de productie van de systemen.

Hydroplenti

Verticale tuin

Hydroplenti

  • Conceptontwerp
  • Prototype
  • Productontwerp spuitgieten

Verticale kweek van gewassen op basis van hydroponics. Ontwikkeld voor residentieel en commercieel gebruik. Patenten zijn aangevraagd. Kijk ook op de website van Hydroplenti.

landschappelijk ontwerp

Ecologisch landschapsontwerp

  • Conceptontwerp

Aqitec heeft een landschappelijk ontwerp gemaakt met wegen, vaarten, bruggen en geluidswallen. De natuur is een integraal onderdeel. Broedplaatsen, oversteek voor klein wild, paaigrond voor vissen, hangplek voor vleermuizen en ruimte voor zwaluwen. Door gebruik van nieuwe en natuurlijke materialen krijgen kunstwerken ecologische waarde.

slowmill

Golfenergie

Slow Mill

  • Conceptontwerp

De Slow Mill is een generator die elektriciteit opwekt uit golven. Aqitec heeft een ondersteunende rol vervuld bij de conceptontwikkeling.

Meer projecten

Wasteshark
Ranmarine

Materiaaltester
openLETT

Composiet toren
Jules Dock

Autonome trolley
Ampelmann

Neem contact op!

info@aqitec.com
Ivo: +31(0)641839404
Laura: +31(0)681418191
Maakhal Duurzaamheidsfabriek
Max Gootelaan 7
3312 KK Dordrecht