Aqitec meetboeien

Meetboeien
// Real-time meten met meetboeien

Innovatief online monitoringsysteem voor oppervlaktewater


24/7
meten

Integraal meetsysteem

Aqitec heeft een meetsysteem op basis van drijvende modulaire meeteenheden: meetboeien. Deze meetboeien zijn voorzien van sensoren om diverse metingen te doen. De metingen worden via LoRa verzonden, verwerkt in een database en gevisualiseerd op een dashboard. De metingen zijn indicatief. Door een meetgrid aan te leggen van vele meetboeien kan er inzicht worden verkregen in de eigenschappen van zowel kleinere als grotere wateren.

Informatie op maat

De eerste meetboeien meten in het project De Groene Poort. In dit project wordt gewerkt aan de vergroening van de Nieuwe Waterweg. Met behulp van de meetboeien wordt het gebied gemonitord. De meetboeien verzenden via LoRa berichten en zijn direct met het internet verbonden. De meetboeien geven de volgende gegevens door:

  • temperatuur
  • elektrische conductiviteit
  • turbiditeit, troebelheid
  • stroomrichting
  • stroomsnelheid
  • batterijvoltage

Andere metingen kunnen worden toegevoegd, te denken aan bijvoorbeeld chemische parameters, golven en onderwatergeluid. De meetboeien zijn zeer energiezuinig, de batterijduur is daardoor niet bepalend voor onderhoud- en schoonmaakintervallen.

Snel geplaatst en uitbreidbaar

De meetboeien zijn modulair. Het systeem is schaalbaar, meetpunten kunnen worden toegevoegd waar nodig. De meetboeien kunnen eenvoudig worden geplaatst, een anker en een lijn houden de boei op zijn plaats. .

Getest bij het Aquadock RDM.

De meetboeien zijn bij het Aquadock van de RDM getest op betrouwbaarheid en duurzaamheid. Bekijk nu Live metingen op de RDM!

Boeien aan anker

Pilot project Groene Poort

De eerste meetboeien van de meetboeien meten in het project De Groene Poort. In dit pilot project wordt gewerkt aan de vergroening van de Nieuwe Waterweg. Met behulp van de Aqitec meetboeien kan het gebied worden gemonitord. De meetboeien verzenden via LoRa berichten uit en worden direct met het internet verbonden. Samenwerking met Gemeente Rotterdam.

dashboard

Aqitec brengt innovatie. Real-time monitoring van watergangen. Online meetboeien.

Big Data van vele indicatieve metingen geven inzicht. Just-in-time input voor watermanagement.

Product specificaties

Aqitec meetboeien zijn ontworpen voor langdurige monitoring van oppervlaktewater. Het zijn indicatieve metingen. Niet ontworpen voor industrieel gebruik, zoals controle van waterkwaliteit voor industriele processen of voor productie.

Producten
AQ-260-005 (irrigatiewater)
AQ-260-050 (brak water)
AQ-260-100 (zeewater)
Product codes
Range
0 µS/cm to 1.000 µS/cm
0 µS/cm to 10.000 µS/cm
0 µS/cm to 200.000 µS/cm
Range conductiviteit
Nauwkeurigheid
+/- 5% van de range
Nauwkeurigheid conductiviteit
Meetbereik
-10°C tot 80°C
Meetbereik temperatuur
Nauwkeurigheid
+/- 0,1°C
Nauwkeurigheid temperatuur
Afmetingen
52 mm x 300 mm
Afmetingen
Gewicht
>450 gram
Gewicht
Materiaal
Kunststof en RVS
Materiaal boei
Waterdichtheid
IP68
Waterdichtheid

Aqitec

Aqitec is gespecialiseerd in integrale productontwikkeling. Door ingenieurswerk, industrieel ontwerp, hydrodynamica en elektronica te combineren komen we tot optimaal productontwerp.

Aqitec

Zend ons een e-mail.

Logo Efro

Kvk Rotterdam 63828502 © Aqitec 2018. All rights reserved